latinica  ћирилица
24/09/2021 |  14:09 ⇒ 20:08 | Autor: RTRS

Sajam organskih proizvoda u Banjaluci (VIDEO)

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Boris Pašalić otvorio je danas, u tržnom centru Delta planet u Banjaluci, Prvi organik fest Republike Srpske, koji je okupio tridesetak izlagača organskih proizvoda iz Srpske i Srbije.
Pašalić otvorio "Prvi organik fest Republike Srpske" - Foto: SRNA
Pašalić otvorio "Prvi organik fest Republike Srpske"Foto: SRNA

Pašalić je rekao da je siguran da će sajam organskih proizvoda postati tradicionalna manifestacija, te da će svaki naredni biti uspješniji i veći i doprinositi razvoju organske proizvodnje u Republici Srpskoj.

- Koliko nam je organska proizvodnja važna za ovu Vladu govori i činjenica da je sam predsjednik Vlade Srpske u svom ekspozeu prije tri godine posebnu pažnju posvetio organskoj proizvodnji i to pokušavamo da pretočimo u konkretne mjere koje nisu još onakve kakve želimo da budu, ali će biti svakako veće - naveo je Pašalić.

On je napomenuo da su posljednjih nekoliko godina povećana izdvajanja za organsku proizvodnju, što je doprinijelo tome da je u Srpskoj povećan broj poljoprivrednih proizvođača u organskoj proizvodnji i veći broj hektara pod organskom proizvodnjom, nešto više od 1.000 hektara.

Pašalić je istakao da ove godine Srpska ima tridesetak novih proizvođača, dodavši da sve to utiče na razvoj organske proizvodnje.

Otvaranju Prvog organik festa Republike Srpske prisustvovala je i ministarka trgovine i turizma Republike Srpske Suzana Gašić.