latinica  ћирилица
24/09/2021 |  15:14 ⇒ 19:26 | Autor: SRNA

Čubrilović: Izetbegović misli da je demokratija ono što on kaže

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović izjavio je da je na današnjoj sjednici lidera parlamenata zemlja Јugoistočne Evrope u Budimpešti morao da reaguje zbog neprimjerenih izjava predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Bakira Izetbegovića, naglasivši da u BiH nema drugih rješenja, osim kompromisnih.
Nedeljko Čubrilović - Foto: RTRS
Nedeljko ČubrilovićFoto: RTRS

Čubrilović je naglasio da je da je Izetbegović počeo da otvara pitanja koja su potpuno odudarala od teme same sjednice kojom su se bavili svi ostali učesnici, počev od predsjednika parlamenata Višegradske grupe do predsjednika parlamenata zemalja Јugoistočne Evrope.

- On /Izetbegović/ je za stanje u BiH optužio prije svega SNSD i neke elemente unutar Republike Srpske, a potom i HDZ, te se predstavio kao jedini demokrata u BiH i jedini koji može da diktira demokratske principe po kojima drugi treba da se ponašaju - rekao je Čubrilović.

On je istakao da Izetbegović, vjerovatno potpomognut dijelom međunarodne zajednice, koja mu daje "vjetar u leđa za takve stavove", misli da je demokratija ono što on kaže ili ono što diktira njegova politička opcija.

- Sve ostale je napao. Svi su ostali krivi, samo on nije. Јa sam ovdje morao da reagujem i da kažem da BiH nema drugih rješenja, osim onih kompromisnih, a da je Izetbegović jedan od onih koji spada u grupu remetilačkih faktora unutar same BiH - naglasio je Čubrilović.