latinica  ћирилица
24/09/2021 |  16:17 ⇒ 19:56 | Autor: RTRS

"Insinuacije i zlonamjerne informacije direktno ugrožavaju zaštitu zdravlja"

Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske saopštilo je danas da se svaka insinuacija i plasiranje zlonamjernih informacija u javnosti može smatrati direktnim ugrožavanjem zaštite zdravlja stanovništva i izazivanjem straha kod pacijenata i njihovih porodica.
Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite (foto: Ilustracija) -
Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite (foto: Ilustracija)

- Uvidom u Registar Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH, firma TGT Tehnogas je nosilac dozvole za stavljanje u promet medicinskog gasa-kiseonika. Lijekovi koji imaju dozvolu za stavaljanje u promet u BiH, kao što je slučaj sa navedenim lijekom čiji je zastupnik ova firma, su lijekovi čiji su kvalitet efikasnost i bezbjednost dokazani - navedeno je u saopštenju.

Dodaje se da je registar Agencije javno dostupan na zvaničnoj internet stranici te institucije.

U saopštenju se navodi da je Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske, iako nije nadležno za nabavku lijekova i medicinskih sredstava za potrebe zdravstvenih ustanova, od početka pandemije u martu 2020. godine, učinilo ogromne napore da se zdravstveni sistem u Srpskoj, u prvom redu bolnice, reorganizuju na način da se svi ljudski resursi i kapaciteti stave na raspolaganje za liječenje oboljelih od kovida 19 i da pacijenti dobiju adekvatnu i kvalitetnu zdravstvenu zaštitu.