latinica  ћирилица
24/09/2021 |  16:19 | Autor: TANЈUG

Produžen pritvor Belivuku i pradnicima njegove grupe

Specijalni sud u Beogradu ponovo je danas produžio pritvor pripadnicima organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića za još 30 dana.
Privođenje Belivuka (foto: Ataimages) -
Privođenje Belivuka (foto: Ataimages)

Od 30 optuženih njih 27 se nalazi u pritvoru i svima je produžen pritvor, saopštio je sud.

Na rješenje o produženju pritvora optuženi i njihovi advokati imaju pravo da izjave žalbu u roku od tri dana od prijema rješenja.

Protiv ukupno 30 optuženih u ovom sulčaju, optužnica je podignuta 30. jula i sada se nalazi u sudu koji treba da odluči da li će je potvrditi.

Kriminalnoj grupi Belivuka i Miljkovića optužnicom je na teret stavljeno zločinačko udruživanje, pet teških ubistava, preprodaja droge i oružja, kao i jedna otmica i jedno silovanje mladića.

Pored Belivuka i Miljkovića optužnica je podignuta i protiv Srđana Lalića, Miloša Budimira, Marka Budimira, Nebojše Јankovića, Vlada Draganića, Bojana Hrvatina, Dejan Tešića, Nikole Spasojevića, Nemanje Ðurića, Nemanje Lakičevića, Marka Andrića, Vlade Georgieva, Aleksandra Vučeljića, Milovana Tadića, Filipa Ivanovskog, Željka Kodžića, Slađane Sekulić, Borisa Karapandžića, Nikole Stefanovića, Vladimira Greka, Aleksandra Šćepanovića, Alekse Šejica, Mijata Simeunovića, Miloša Lukića Selaka, Alekse Dunjića, Vojislava Đorđevića, Alekse Stošića, Vladimira Dimitrijevića.

Od njih 30, trojica nisu u pritoru. To su Bojan Hrvatin, Vladimir Dimitrijević i Vojislav Đorđević.

Grupa se tereti da je od početka 2019. do hapšenja u februaru ove godine djelovala pod velom Partizanove navijačke grupe "Principi".

Pripadnici grupe su , kako se sumnja, djelovali po uputstvima vođa grupe, Veljka Belivuka i Marka Miljkovića koji su im davali naloge gdje, kada i na koji način treba da se otme i liši života, kao i gdje će se droga stavljati u promet...

Naloge su prenosili mahom preko aplikacije Skaj.