latinica  ћирилица
24/09/2021 |  17:17 ⇒ 20:27 | Autor: SRNA

Srpske kompanije dogovorile izvozne poslove u Rusiju od 10 miliona evra

Kompanije iz Srbije dogovorile su izvozne poslove vrijedne gotovo 10 miliona evra na Međunarodnom sajmu prehrane "Vorld fud" u Moskvi, saopšteno je iz Privredne komore Srbije.
Fabrika u Kragujevcu (foto:Teknia KG) -
Fabrika u Kragujevcu (foto:Teknia KG)

Na ovoj prestižnoj sajamskoj manifesticiji, koja se održava od 21. do 24. septembra, izvoznu ponudu, uz podršku Privredne komore Srbije /PKS/ i Razvojne agencije Srbije, predstavlja 17 srpskih proizvođača voća i povrća, mesnih prerađevina, vina, alkoholnih proizvoda i začinskih dodataka.

Direktor Predstavništva PKS u Moskvi Dejan Delić rekao je da su za srpske proizvode zainteresovani ruski kupci, ali i distributeri iz Belorusije, Indije, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Uzbekistana i zemalja regiona.

- Najveće interesovanje pokazano je za svježe i smrznuto voće, jabuke, maline, jagode, prerađeno, sušeno povrće i začinske dodatke jelima, mesne prerađevine, alkoholne proizvode i voćna vina - precizirao je Delić.

On je istakao da su srpske kompanije imale uspješne sastanke sa najvećim ruskim trgovinskim lancem, sa čijim predstavnicima su definisani budući izvozni aranžmani.

Naredno učešće srpskih kompanija u Moskvi planirano je za februar sljedeće godine na Međunarodnom sajmu prehrambenih proizvoda "Prodekspo".