latinica  ћирилица
24/09/2021 |  20:46 ⇒ 25/09/2021 | 08:26 | Autor: RTRS

Dodik: Lažne i opasne tvrdnje Stanivukovića (VIDEO)

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da su tvrdnje gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića o ugroženosti pacijenata na Univezitetskom kliničkom centru Republike Srpske laž i da predstavljaju opasnu stvar.
Milorad Dodik - Foto: RTRS
Milorad DodikFoto: RTRS

Dodik ocjenjuje Stanivukovićeve poteze opasnim, tvrdeći da gradonačelnik Banjaluke pokušava napraviti situaciju haosa služeći se neistinama protiv ozbiljnih ljudi i ustanova.

- To je zločin protiv čovjeka to što on tvrdi, tako olako dižući paniku ovdje u Republici Srpskoj, za šta nema nikakvog osnova i razloga. Dakle, taj posao koji je urađen, potpuno sam siguran da je perfektan. Sjećam se koliko smo se borili da firma koja to u Republici Srpskoj proizvodi i plasira bude jedna ozbiljna evropska kompanija, a on je i toj kompaniji nanio ozbiljno zlo neistinitim tvrdnjama - rekao je Dodik u intervjuu za RTRS.

Dodik istakao je da ima puno povjerenje u ljude koji rade u banjalučkom Kliničkom centru, dodajući da se neistinitim tvrdnjama Stanivukovića da je zdravlje pacijenata ugroženo zbog kiseonika koji se koristi na UKC-u, nanosi ozbiljno zlo evropskoj kompaniji koja to proizvodi i isporučuje.

On je istakao da opozicija u Srpskoj stalno pokušava napraviti situaciju haosa, da on može da razumije političku borbu, ali da je došlo do neizdrživosti vezano za tako neodgovorno ponašanje.

- Nisam umoran, spremam se za političku borbu, ali je veoma teško boriti se s glupostima. Taj gradonačelnik je dužan da tim zdravstvenim radnicima, prema budžetu koji je usvojen, isplati određeni iznos kao dio zahvalnosti grada, a on im još podvaljuje ovakvu vrstu priče - rekao je Dodik.