latinica  ћирилица
24/09/2021 |  20:56 ⇒ 22:59 | Autor: RTRS

"UN ne uvažava BiH, Guteres morao da zna da nije bilo saglasnosti" (VIDEO)

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je u intervjuu za RTRS da UN ne uvažavaju BiH i da je generalni sekretar UN Antonio Guteres morao da zna da nije bilo kolektivne odluke Predsjedništva za odlazak predsjedavajućeg Željka Komšića na sjednicu Generalne skupštine.
Milorad Dodik - Foto: RTRS
Milorad DodikFoto: RTRS

- Nije u pitanju uvažavanje mene, nego Predsjedništva BiH. Oni ne uvažavaju BiH - rekao je Dodik, dodajući da "uvijek u ovo vrijeme kada se održava Generalna skupština UN Srbin nikada nije bio predsjedavajući Predsjedništva BiH i da to Bošnjaci vješto koriste".

Dodik je naglasio da je potpuno uvjeren da sloboda srpskog naroda u BiH zavisi od toga hoće li Republika Srpska biti nezavisna.

Govoreći o sastanku Komšića i predsjednice samoproglašenog Kosova Vjose Osmani u Njujorku, Dodik je podsjetio da BiH ne priznaje samoproglašenu nezavisnost Kosova, te da i taj postupak predsjedavajućeg Predsjedništva predstavlja kršenje odluka.

On je dodao da Komšićevi sastanci sa Osmanijevom i crnogorskim predsjednikom Milom Đukanovićem služe samo za priču kako su problem Srbija, Srbi i Republika Srpska.

- Zato je najpametnije razići se i da svako radi svoj posao - poručio je Dodik.