latinica  ћирилица
25/09/2021 |  10:55 | Autor: SRNA

Mrkonjić Grad: Održana prva promocija knjiga nakon pojave virusa korona

Romani "Iznutra" i "Uspavanka za mrtve" književnika Angeline Petrović promovisani su u Mrkonjić Gradu.
Mrkonjić Grad - Promocija knjige - Foto: SRNA
Mrkonjić Grad - Promocija knjigeFoto: SRNA

- Romani su kao i do sada trileri, a biblioteka u Mrkonjić Gradu će imati svoje primerke i verujem da će opet biti reakcija da sam pomerila malo granice sa likovima, pričama - rekla je Petrovićeva sinoć novinarima nakon promocije.

Dijelove iz romana čitao je glumac Narodnog pozorišta Republike Srpske Goran Јokić koji preporučuje ove knjige svima jer se čitaju u jednom dahu.

- Likovi su veoma upečatljivi, jaki, situacije i opisi predjela, mjesta, događaja, radnje su toliko uzbudljivi, kao da gledate film. Bio bih veoma srećan da se po njenim knjigama snime filmovi, serije, jer je toliko uzbudljivo, bogato i veoma maštovito - naveo je Јokić.

Direktor Narodne biblioteke u Mrkonjić Gradu Biljana Ćelić istakla je da je Petrovićeva specifičan i zanimljiv pisac koji piše psihotrilere.

Ona je navela da je ovo prva promocija knjiga nakon pojave virusa korona, te da će im u sljedeći petak gost biti književnica Laura Barna iz Beograda koja će promovisati svoj roman o Rastku Petroviću "Sve moje sestre".