latinica  ћирилица
25/09/2021 |  14:20 ⇒ 20:08 | Autor: RTRS

Dodik posjetio višečlanu porodicu Ritan u Mlječanici (VIDEO)

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik posjetio je danas u selu Mlječanica kod Kozarske Dubice višečlanu porodicu Ritan.
Dodik u posjeti porodici Ritan - Foto: RTRS
Dodik u posjeti porodici RitanFoto: RTRS

Riječ je o porodici koja ima 21 člana, šestoro braće i njihove porodice od kojih je desetoro djece.

Dodik je članove porodice i djecu obradovao poklonima i nakon razgovora sa njima najavio da će najkasnije do proljeća biti izgrađen put do njihovog porodičnog gazdinstva, čime bi se dosta toga olakšalo ovoj porodici.

On je dodao da će porodici Ritan pomoći i u smislu funkcionisanja poljoprivrednog gazdinstva, i kada je riječ o registraciji gazdinstva, ali i u nabavci mehanizacije.

Porodica Ritan živi u podnožju Kozare, bavi se stočarstvom i ratarstvom, a njihov stočni fond broji nekoliko stotina grla različite stoke.

U ime porodice Ritan, srpskom članu Predsjedništva BiH riječi zahvalnosti uputio je nastariji od braće Ritan, Manojlo.

Dodik je naveo da ova vrijedna porodica, koja ništa ne traži, zaslužuje pomoć države i društva.

Tokom posjete porodici Ritan, Dodik je najavio da će u narednih sedam dana početi rekonstrukcija magistralnog puta na dionici od Vrbaške /Gradiška/ do Draksenića /Kozarska Dubica/.

Ovu porodicu danas je posjetio i načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić, šef Kluba odbornika SNSD-a u Skupštini opštine Vlado Kaurin i povjerenik Opštinskog odbora SNSD-a Rankica Marelj.