latinica  ћирилица
25/09/2021 |  15:17 ⇒ 15:18 | Autor: RTRS

Predložen pritvor za Banjalučane osumnjičene za razbojništvo nad starcem

Za Banjalučane Želimira Petkovića /55/ i Aleksandra Balabana /26/ predložen je pritvor zbog sumnje da su počinili razbojištvo u kući u Banjaluci, vezali vlasnika i fizički ga napali.
Aleksandar Balaban - Foto: RTRS
Aleksandar BalabanFoto: RTRS

Okružno javno tužilaštva Banjaluka predložilo je da im se odredi pritvor zbog sumnje da su zajedno počinili razbojništvo i tešku krađu.

Petković i Balban osumnjičeni su da su juče od 6.45 do 7.30 časova, u Ulici Zdravka Dejanovića u Banjaluci zajedno i po prethodnom dogovoru u namjeri da prisvoje tuđu pokretnu stvar ušli u kuću R.D., na kojeg su fizički nasrnuli, vezali mu ruke lisicama, udarajući ga rukama i nogama po tijelu tražeći novac, koji su u kući potom pronašli i oduzeli.

Osumnjičeni su prije izvršenja razbojništva počinili i produženo krivično djelo teške krađe na štetu oštećenih R.S. i R.D. iz Banjaluke.

O prijedlogu o određivanju pritvora odlučiće sudija za prethodni postupak Okružnog suda u Banjaluci, saopšteno je iz Okružnog javnog tužilaštva.

Postupajući tužilac je nakon ispitivanja predložio mjeru pritvora zbog postojanja naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će osumnjičeni ponoviti krivično djelo.

Petković je osumnjičen i za krivično djelo ugrožavanje sigurnosti u sticaju sa krivičnim djelom tjelesna povreda.

Osumnjičeni Želimir Petković juče je oko 3.00 časa u Banjaluci ozbiljnom prijetnjom ugrozio sigurnost a potom tjelesno povrijedio oštećenu V.T, navodi se u saopštenju.