latinica  ћирилица
25/09/2021 |  18:53 ⇒ 20:52 | Autor: RTRS

IZ MINUTA U MINUT - Borac bolji od Sarajeva u velikom derbiju

U meču 11. kola m:tel Premijer lige BiH Borac je domaćin Sarajevu u derbiju kola, a susret možete pratiti i na našem portalu u tekstualnom prenosu.
Borac - Sarajevo - Foto: RTRS
Borac - SarajevoFoto: RTRS

BORAC - SARAЈEVO 1:0 (0:0)

Kraj utakmice, Borac je savladao Sarajevo 1:0.

20.48  - Iz igre uz gromoglasan aplauz izašao je strijelac jedinog pogotka Stojan Vranješ, a u igri je Dejan Meleg. U toku je sudijska nadoknada.

20.39 - U igri kod Sarajeva Dan Varešanović, a van terena je Đokanović. Do kraja susreta nešto manje od 10 minuta, Borac znaački čuva prednost.

20.36 - Požutio je Dujaković kod Borca, a dobru priliku za goste propustio je Fanimo, ali njegov pokušaj odlazi pored gola.

20.24 - Druga izmjena u Borcu, u igri Nikola Dujaković, a van terena Donald Mols.

20.23 - Zaiskrilo je na terenu, žuti karton za Ahmeotvića, bio je u verbalnom duelu sa kapitenom Borca Stojanom Vranješom.

20.22 - Četvrta izmjena u Sarajevu, u igri je Fanimo, a teren je napustio Dupovac.

20.20 - Velika prilika za Sarajevo, Pidro je šutirao sa 10-ak metara, a Pavlović maestralno odbranio, i dalje vodi Borac 1:0.

20.16 - Obostrani žuti karton, Mols kod Borca, Kobiljar u Sarajevu.

20.13 - Požutio je Vušurević kod Borca.

20.10 - Trostruka izmjena u Sarajevu. U igru su ušli Ševelj, Lazić i Ahmetović, dok su van terena Trako, Kapić, Ramić.

20.07 - Pokušao je i Vušurević, ali njegov udarac zaustavlja Dizdarević.

20.05 - Sedmi gol Vranješa, i sedma asistencija Zakarića u dosadašnjem dijelu sezone. Najopasniji tandem Banjalučana.

20.04 -GO, GOL, GOL!!!! Stojan Vranješ matira Dizdarevića glavom za 1:0, poslije centaršuta Zakarića.

20.02 - Počelo je drugo poluvrijeme. U Borcu jedna izmjena, umjesto Kulašina u igri je Vušurević.

19.48 - Kraj prvog poluvremena, mreže miruju u derbi meču Borac - Sarajevo. Poslije 45 minuta igre rezultat je onaj početni, 0:0.

19.47 - Sedmi pokušaj Moraitisa, ali ovaj put udarac glavom završava preko gola.

19.46 - Nevjerovatno šta je promašio Moraitis! Brz kontranapad Borca, Vranješ upošljava Moraitisa, koji sa 7-8 metara neometan šutira pored desne stative. Najbolja prilika u prvom poluvremenu.

19.45 - Јoš jednom napadač iz Grčke u dobroj situaciji, poslije centaršuta Ćorića, ali nije dobro zahvatio loptu i prilika je otišla u nepovrat.

19.41 - Moraitis pokušao iz poluvoleja, ali Dizdarević siguran. Oremuš požutio kod Sarajava.

19.37 - Prvi žuti karton na meču za Amara Begića, koji je polije starta nad Kobiljarom ostao na travi, i neće vjerovatno moći nastaviti meč.

19.33 - Brz kontranapad Borca, Kulašin pokušao uposliti Moraitisa, ali golman Sarajeva Dizdarević odlično pratio akciju i pravovremeno intervenisao.

19.32 - Pidro odlično prošao po desnoj strani, uputio oštar centaršut, paralelno sa gol linijom, ali Vojinović u posljednjem trenutku izbacuje loptu u korner. Gosti opasniji u posljednjih nekoliko minuta.

19.30 - Ramić potegao sa 18 metara, ali lopta odlazi visoko preko gola Pavlovića.

19.27 - Kulašin imao dobar prodor, na kraju je pao u šesnaestercu gostiju, ali pištaljka sudije Јelića ostala je nijema.

19.25 - Pokušaj Moraitisa atraktivno makazicama, ali bez pravog učinka.

19.20 - Prvi opasniji napad gostiju, Bodul je uputio opasan centaršut, ali odbrana Borca dobro interveniše.

19.17 - Iza nas je 15-ak minuta derbija, Borac polako preuzima inicijativu, ali osim prilike u osmom minutu još uvijek nema većih uzbuđenja.

19.08 - Sjajna prilika za Borac! Po lijevoj strani prošao je Subić, vratio loptu na peterac, a udarac Moraitisa odlazi pored gola.

19.05 - Prvih nekoliko minuta prolazi bez uzbuđenja, početno ispitivanje snaga. Tribine Gradskog stadiona ispunjeno su i više nego dobro, imaće Borac veliku podršku navijača u ovom meču.

19.00 - Počeo je duel u Banjaluci.

18.50 - Poznati su i sastavi za ovaj duel treneri Nemanja Miljanović i Goran Sablić odredili su početnih 11.

BORAC: Pavlović, Јovanović, Ćorić, Begić, Mols, Vojnović, Subić, Vranješ, Kulašin, Moraitis, Zakarić.

SARAЈEVO: Dizdarević, Pidro, Oremuš, Đokanović, Bodul, Ramić, Kurdić, Dupovac, Trako, Kapić, Kobiljar.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Veliko rivalstvo vlada između ova dva kluba, a večerašnji duel na Gradskom stadionu dočekuju u odličnom raspoloženju. Borac je slavio u Mostaru protiv Veleža u susretu koji je prekinut zbog upada domaćih navijača na teren (0:3), ali i do tog 81. minuta "crveno-plavi" su imali prednost (0:2). S druge strane Sarajevo je u gradskom derbiju bilo bolje od Željezničara.

Sarajevo je treće na tabeli sa 17 bodova, dok je Borac peti sa 13, ali Banjalučani imaju i utakmicu manje.

Prošle sezone Borac je osvojio šampionsku titulu, upravo ispred Sarajeva, dok je trofej u finalu Kupa BiH pripao "bordo" timu, pobjedom na penale upravo nad Borcem.

Ovaj duel će suditi Antoni Bandić iz Gruda, pomagaće mu Sreten Udovičić iz Prijedora i Aleksandar Smiljanić iz Laktaša. Delegat susreta je Mario Đuran iz Modriče, a kontrolor Danko Ćavar iz Širokog Brijega.

U prve dvije utakmice ovog kola Rudar Prijedor je savladao Radnik (2:0), dok je Tuzla siti bio bolji od Veleža (2:1).