latinica  ћирилица
25/09/2021 |  21:34 ⇒ 21:47 | Autor: SRNA

Grafit terorističke OVK na kući u Klokotu

Na zidu kuće u srpskoj opštini Klokot danas je osvanuo ispisan grafit koji slavi terorističku organizaciju OVK, saopšteno je iz Kancelarije Vlade Srbije za Kosmet iz koje su osudili najnoviji incident, čiji je cilj da zaplaši i otjera Srbe sa svojih ognjišta.
Grafit UČK ispisan u Klokotu (Foto: Kancelarija za Kosovo i Metohiju) -
Grafit UČK ispisan u Klokotu (Foto: Kancelarija za Kosovo i Metohiju)

- Naš narod prepoznaje pozadinu ove poruke i neće nasesti na provokacije - naglašava se u saopštenju.

U saopštenju se navodi da incident dolazi u danima kada se srpski narod na prostoru Kosova i Metohije suočava da snažnim pritiscima i brutalnim prijetnjama Prištine, kada se Srbi privode i hapse zbog poštovanja Briselskog sporazuma i isticanja simbola Zajednice srpskih opština, koji se cijepaju, preljepljuju i skidaju.

Iz Kancelarije ističu da je očigledno da je na Kosmetu dobrodošla zločinačka organizacija OVK, ali je Zajednica srpskih opština zabranjena riječ, iako je na formiranje ZSO Priština stavila svoj potpis u Briselu, prije 3.080 dana.

- Političari iz Prištine, koji svojim jednostranim odlukama i zapaljivim antisrpskim izjavama direktno podgrijavaju ovakve incidente, otvoreno se rugaju međunarodnoj zajednici i Briselu zbog nepoštovanja preuzetih obaveza - ističe se u saopštenju.