latinica  ћирилица
26/09/2021 |  19:14 ⇒ 19:17 | Autor: RTRS

Kotorvaroški veterani prvi na Turniru prijateljstva

Kotorvaroški fudbalski veterani pobjednici su 4. Međunarodnog turnira prijateljstva, koji je održan u Kotor Varošu, a na kojem su učestvovali i veterani iz Srbije i Republike Srpske.
Kotor Varoš - Međunarodni turnir - Foto: RTRS
Kotor Varoš - Međunarodni turnirFoto: RTRS

Kotorvarošani su u konkurenciji pet ekipa ostvarili maksimalan učinak od četiri pobjede i zasluženo osvojili prvo mjesto. Drugo mjesto je pripalo ekipi Apatina, treći su bili veterani Sokobanje, četvrti veterani Radnika iz Urija, a peto mjesto je pripalo ekipi Sašini prijatelji.

Član pobjedničke ekipe Dragiša Serdar je istakao da su nijanse odlučivale o pobjedniku.

- U izuzetno jakoj konkurenciji smo odbranili titulu, ali najbitnije je da njegujemo tradiciju i širimo prijateljstva sa našom braćom iz Srbije i ekipama iz okruženja - poručio je Serdar.

Predstavnici fudbalskih veterana iz Sokobanje i Apatina ocijenili su da je turnir organizovan na vrhunskom niovu, čime su domaćini pokazali zašto su prepoznatljivi u regionu.

Drugi put je na turniru učestvovala ekipa Sašini prijatelji, nastupivši u majicama sa likom najmlađeg majora Vojske Republike Srpske Aleksandra Saše Petrovića, koji je preminuo prije tri godine.

- Divni ljudi iz Kotor Varoša su pokazali zašto su prepoznatljivi u regionu, prije svega, u organizaciji, a onda i u gostoprimstvu - poručili su radne kolege i Sašini prijatelji, koji su zajedno sa delegacijama ostalih ekipa učesnika položili cvijeće na spomen-obilježje.

Kotorvaroški fudbalski veterani su uručili zahvalnice pojedincima koji su pomogli organizaciju turnira, a načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan je čestitao učesnicima Turnira prijateljstva na odličnoj igri i korektnom ponašanju.

Četvrti Međunarodni turnir prijateljstva u malom fudbalu "Kotor Varoš 2021" zajednički su organizovali opština Kotor Varoš i Udruženje za promociju i značaj sportske rekreacije, uz podršku Ministarstva za porodicu, omladinu i sport Republike Srpske.

Rezultati:

Sokobanja – Sašini prijatelji 6:2
Kotor Varoš – Apatin 3:1
Radnik Urije – Sokobanja 1:3
Sašini prijatelji – Kotor Varoš 1:4
Apatin – Radnik Urije 2:0
Kotor Varoš – Sokobanja 5:0
Sašini prijatelji – Apatin 1:7
Kotor Varoš – Radnik Urije 3:1
Sokobanja – Apatin 3:5
RAdnik Urije – Sašini prijatelji 2:1