latinica  ћирилица
26/09/2021 |  19:29 | Autor: RTRS

Leotar izgubio od Željezničara

Fudbaleri trebinjskog Leotara poraženi su na gostovanju u Sarajevu od Željezničara rezultatom 1:0 u 11. kolu Premijer lige BiH.
Leotar (foto.Čedomil Mucović/Facebook FK Leotar) -
Leotar (foto.Čedomil Mucović/Facebook FK Leotar)

Ekipe Posušja i Širokog Brijega podijelile su bodove u hercegovačkom derbiju, a bilo je 2:2.

Fudbaleri Leotara nisu uspjeli da nastave seriju pobjeda. Bolji od njih na Grbavici bio je Željezničar minimalnim rezultatom 1:0. Domaći tim bio je bolji rival tokom svih 90 minuta, a jedini gol na meču Željezničar je postigao u 44. minutu. Nedim Mekić je uputio udarac sa nekih 20 metara, a lopta se srećno po domaće odbila prvo od stativu, a onda i od leđa golmana Perišića i ušla u gol. Leotar je ovim porazom pao na deseto mjesto sa 11, dok je Željezničar izbio na šesto mjesto sa 14 bodova.

U hercegovačkom okršaju Posušje i Široki Brijeg podijelili su bodove. Poveli du domaći u 48 minutu preko Luke Begića. Na 2:0 u 65. minutu povećao je Zvonimir Vukoje. Do kraja utakmice domaći su gostima prepustili terensku inicijativu što su igrači Širokog iskoristili. Na 2:1 u 81. minutu sa bijele tačke smanjio je Tonči Mujić, da bi konačnih 2:2 postavio isti igrač u sudijskoj nadoknadi.