latinica  ћирилица
26/09/2021 |  19:41 ⇒ 27/09/2021 | 09:11 | Autor: RTRS

Dodik: Јavnost postala igračka nekih neodgovornih političara (VIDEO)

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da je javnost postala igračka nekih neodgovornih politirača, ističući da je potpuna glupost priča o tehničkom kiseoniku, te da su i oni koji su to tvrdili sami rekli da to nije tako.
Milorad Dodik - Foto: RTRS
Milorad DodikFoto: RTRS

- Ide se u širenje panike da se destabilizuju ukupne prilike i uruši povjerenje u zdravstveni sistem. To rade oni isti koji ne žele da podrže zdravstvene radnike, mada imaju skupštinske odluke o tome - rekao je Dodik.

Dodik ističe da iza cijele priče stoji pokušaj PDP-a da napravi aferu i poručuje građanima da mogu biti sigurni u ispravnost kiseonika.

Dodik kaže da iza svega stoji politička priča koja za cilj ima da se širi panika među građanima i da se uruši povjerenje građana u zdravstveni sistem, u društvo u Republiku Srpsku.

Dodik ističe da se uporno nešto pokušava nametnuti, iako su i stručnjaci rekli, a i sam se konsultovao, da je kiseonik koji se upotrebljava u UKC isti kao i onaj koji se koristi u Minhenu, širom Evrope. Dodaje da i firma koja je uvozila kiseonik za medicinske potrebe ima sertifikat, dozvolu, te da je sve ostalo spekulacija onih koji izmišljaju procedure.