latinica  ћирилица
27/09/2021 |  11:32 | Autor: SRNA

Brnabić: Ništa dobro o ponašanju EU

Predsjednik Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas povodom dešavanja na Kosovu i Metohiji da u ovom trenutku nema ništa dobro da kaže o ponašanju EU, koja je posrednik u dijalogu Beograda i Prištine.
Ana Brnabić - Foto: TANЈUG
Ana BrnabićFoto: TANЈUG

- U ovom trenutku ne mogu da kažem zaista ništa dobro o ponašanju Evrope. Njihov potpis je na Briselskom sporazumu. Čini mi se da ne postoji snaga da se na pravi način ovim bave, zbog drugih pitanja u EU - rekla je Brnabićeva za televiziju "Pink".

Ona je ocijenila da specijalni izaslanik za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak razumije situaciju, ali da u EU nedostaje stav.

- ROSU ne smije da bude tamo. Sve bi bilo drugačije i ne bismo danas imali tu situaciju da smo implementirali Briselski sporazum i da se on poštuje - rekla je Brnabićeva i dodala da EU toleriše što se taj sporazum ne poštuje.

Ona je navela da se u okviru američke administracije tek sada formira novi tim koji će se baviti zapadnim Balkanom, te da joj se čini da SAD imaju mnogo jasniji stav i bolje razumijevanje svega što se dešava od partnera u EU.