latinica  ћирилица
27/09/2021 |  13:00 ⇒ 13:01 | Autor: RTRS

Konzum pokrenuo akciju za pomoć udruženju "Srce za djecu oboljelu od raka"

Kozumovoj ekipi plišanih morskih likova Morsovaca koji su osvojili srca mališana širom BiH pridružio se specijalni lik – Delfina Nina.
Delfina Nina -
Delfina Nina

Posebnost Delfine Nine je u njenoj humanoj misiji čiji je cilj pokazati mališanima koji vode bitku za život da nisu sami i olakšati im dane borbe za ozdravljenje.

- Iz tog razloga Konzum je pokrenuo društveno-odgovorni aspket dječijeg programa lojalnosti Morsovci tako što će od svake kupljene Delfine Nine biti donirana 1KM udruženju "Srce za djecu oboljelu od raka". Ujedno ovo je nastavak dugoročne podrške koju Konzum pruža ovom udruženju, te je s tim ciljem početkom godine uspješno realizovan projekat "Budimo zlatni za djecu oboljelu od raka" - saopšteno je iz Konzuma.

Morsovci su izazvali veliku euforiju među mališanima, a potražnja za veselim plišanim likovima iz dana u dan je sve veća. Plišani likovi dostupni su u svim Konzum prodavnicama do 07.11., a uz sakupljene naljepnice koje kupci dobivaju pri kupovini, omogućena je njihova kupovina po super cijenama. Izuzetak je Delfina Nina, za koju nije moguće sakupljati naljepnice i njena cijena iznosi 9,95 KM.

Delfina Nina je u prodaji do 07.11. ili do isteka zaliha, a Konzum će donaciju udruženju "Srce za djecu oboljelu od raka" uručiti po završetku projekta Morsovci.