latinica  ћирилица
27/09/2021 |  13:17 ⇒ 17:36 | Autor: RTRS

Povećava se broj posjeta turista u Srpskoj (VIDEO)

Svjetski dan turizma u Banjaluci obilježen je u parku "Petar Kočić", gdje je predstavljen projekat virtuelnog putovanja kroz Srpsku. Organizovana je i izložba fotografija o znamenitostima Republike Srpske, koja je otvorena do 30. septembra.
Obilježen Svjetski dan turizma - Foto: RTRS
Obilježen Svjetski dan turizmaFoto: RTRS

Nadahnut tradicijom, prirodnim ljepotama i kulturnom baštinom Srpske, autor izložbe Vladimir Tadić dokumentovao je svaki detalj. Posjeticioma izložbe omogućio je da to bogatstvo dožive posredstvom slika i video-promotivnih materijala.

- Okosnica moga rada je da udahnem jednostavno život tim našim pomalo beživotnim predjelima. U sklopu projekta je bilo i takvih predjela, ali i svih predjela koji su malo više zastupljeni tako da u principu zaokružen je čitav taj neki krug - rekao je Vladimir Tadić, autor izložbe fotografija i videa virtuelne stvarnosti.

Bogatstva Republike Srpske i skrivene ljepote prikazane su na savremen i inovativan način. Turistička odredišta predstavljena na ovoj promociji zainteresovani mogu, na kratko, posjetiti uz pomoć savremene tehničke opreme.

- Danas će biti prikazano digitalno putovanje kroz Republiku Srpsku gdje smo uradili 10 destinacija u Republici Srpskoj koje su najatraktivnije - poručio je Miodrag Lončarević, direktor Turističke organizacije Republike Srpske.

Ministarka trgovine i turizma Republike Srpske Suzana Gašić navela je da je za sedam mjeseci ove godine u Srpskoj zabilježeno 60 odsto više posjeta turista nego lani i da to ukazuje da će Srpska pronaći način da prevaziđe i sanira posljedice izazvane pandemijom virusa korona.

- Mi smo mala zemlja koja obiluje prirodnim ljepotama koje su zaista tražene u ovom periodu pandemije i na svjetskom nivou upravo su ove destinacije tražene, mjesto gdje se možete izdvojiti - naglasila je Gašićeva.

Republika Srpska posjeduje mnoštvo turističkih atrakcija, a njene planine i rijeke primamljive su oaze koje turisti sve češće posjećuju.