latinica  ћирилица
27/09/2021 |  15:00 ⇒ 15:25 | Autor: SRNA

Helikopteri KFOR-a nadlijeću Јarinje, Brnjak i sjever Kosmeta

Helikopteri KFOR-a u dva navrata su u posljednjih sat vremena nadlijetali administrativne prelaze Јarinje i Brnjak, kao i sjever Kosova i Metohije, javlja reporter RTS-a.
Vojnici KFOR-a (foto:Facebook/Glas Metohije) -
Vojnici KFOR-a (foto:Facebook/Glas Metohije)

Vojnici KFOR-a pojavili su se danas u blizini administrativnog prelaza Јarinje gdje su već osam dana stacionirani pripadnici specijalnih jedinica kosovske policije.

Iz KFOR-a su rekli za "Kosovo onlajn" da "pomno prate situaciju na cijelom Kosovu i da su povećali broj i trajanje rutinskih patrola širom Kosova, uključujući sjever".

- KFOR-a pomno prati situaciju na celom Kosovu i ostaje fokusiran na svakodnevnu primjenu svog mandata proisteklog iz Rezolucije 1244 Savjeta bezbjednosti UN iz 1999. godine kako bi se osiguralo bezbjedno i zaštićeno okruženje i sloboda kretanja za sve zajednice koje žive na Kosovu - naveli su iz KFOR-a.

Gradonačelnici srpskih opština sa sjevera Kosova i Metohije zatražili su od KFOR-a pojačano prisustvo zbog serije incidenata protekih dana koju su izazivali specijalci ROSU, posebno na prelazu Brnjak.