latinica  ћирилица
27/09/2021 |  16:08 ⇒ 16:51 | Autor: SRNA

RAK objavio konsultacije o izmjeni pravila o pružanju audio-vizuelnih i medijskih usluga radija

Regulatorna agencija za komunikacije BiH objavila je javne konsultacije na nacrte izmjena i dopuna pravila o pružanju audio-vizuelnih medijskih usluga i o pružanju medijskih usluga radija.

Iz RAK-a su pojasnili da dozvole televizijskim stanicama prestaju da važe sa 31. decembrom i da, usljed otežanog sprovođenja procesa prelaska na digitalno zemaljsko emitovanje, s ciljem obezbjeđivanja kontinuiteta rada korisnika dozvola, predlažu izmjene.

- Agencija predlaže izmjenu člana 27. stav /1/ Pravila 77/2015 o pružanju audio-vizuelnih medijskih usluga na način kojim bi se propisalo da je važenje dozvola za televizijsko emitovanje koje se vrši putem zemaljske radiodifuzije jedna, umjesto 10 godina - ističu iz RAK-a.

U saopštenju se dodaje da važenje dozvola za televizijsko emitovanje koje se vrši putem drugih elektronskih komunikacijskih mreža ostaje na period od deset godina.

Pored ove, kako se navodi, izmjenom pravila predlaže se i smanjenje roka za podnošenje zahtjeva sa tri na dva mjeseca, kao i da se ovaj prijedlog izmjene odnosi i na pružaoce medijskih usluga radija.

Komentari na nacrte dokumenata mogu biti dostavljeni poštom najkasnije do 11. oktobra na adresu Regulatorna agencija za komunikacije, Mehmeda Spahe 1, 71 000 Sarajevo, sa naznakom "Za javne konsultacije: Nacrt Pravila 77/2015 o pružanju audiovizuelnih medijskih usluga i Pravila 76/2015 o pružanju medijskih usluga radija, putem faksa na broj: 033 713 080 ili putem mejla na info@rak.ba.