latinica  ћирилица
27/09/2021 |  16:11 ⇒ 19:42 | Autor: RTRS

Rješenje Agencije za lijekove demantuje Stanivukovića (FOTO)

Agencija za lijekove i medicinska sredstva BiH izdala je 14. februara 2017. godine Rješenje, kojim se dozvoljava stavljanje u promet gotovog lijeka, MEDICINSKI KISEONIK UTP, nosiocu dozvole TGT Tehnogas a. d.
Rješenje - Foto: RTRS
RješenjeFoto: RTRS

Rješenje, koje je 14. februara 2017. godine potpisao v. d. direktor Agencije Aleksandar Zolak važi do 13. februara 2022. godine.

U obrazloženju je navedeno da se lijek primjenjuje u zdravstvenoj ustanovi sekundarnog ili tercijarnog nivoa.

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković danas je izjavio da ova firma četiri godine uvozi kiseonik bez dozvole, što demantuje Rješenje Agencije za lijekove i medicinska sredstav BiH, koje je u posjedu RTRS-a.

Rješenje (Foto: RTRS)

Nakon što je u petak podnio prijave nenadležnom Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka, protiv direktora UKC-a Vlade Đajića i direktora italijanskog preduzeća TGT Tehnogas, sa sjedištem u Laktašima - Stanislava Čađe, gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković danas je, u slučaju "Kiseonik", prijave proširio i protiv premijera Radovana Viškovića i ministra zdravlja Alena Šeranića.

Ovaj put, nakon što ga je obavijestilo Okružno javno tužilaštvo, da je prijavu podnio na pogrešnu adresu, novu prijavu predao je Republičkom javnom tužilaštvu.