latinica  ћирилица
27/09/2021 |  21:25 ⇒ 22:05 | Autor: RTRS

Dodik: Odbaciti sve što je štetno po interese Republike Srpske (VIDEO)

Sve što je štetno po interese Republike Srpske moramo odbaciti, rekao je srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, komentarišući odluke Ustavnog suda BiH.
Milorad Dodik (Foto:  D. Pozderović) -
Milorad Dodik (Foto: D. Pozderović)

Na Narodnoj skupštini neophodno je, kaže, postići konsenzus koji mora biti rigorozan i po pitanju odbijanja odluka visokog predstavnika koje nisu u skladu sa Dejtonskim sporazumom.

- Mi ovih dana popisujemo sve što je urađeno od strane visokih predstavnika ili kroz naše sporazume i davanje saglasnosti. Mi ćemo povući našu saglasnost iz sporazuma o vojsci,  kao i o VSTS. Predložićemo i o tome ćemo odlučivati narednih dana da se kroz rušenje Zakona o vojsci u roku od nekoliko mjeseci formira Vojska Republike Srpske. To sve imamo u skladu sa Ustavom. Nema na svijetu mjesta gdje se zakonom može srušiti Ustav, samo pokušavaju nama da kažu da je to tako - rekao je Dodik.

Istakao je da u Ustavu BiH piše da postoji Vojska Republike Srpske.

- Mi smo pokušali sa ovim eksperimentom, to nije išlo. Uporno govorimo da je ta BiH eksperiment, očigledno su se ili pomirili sa tim da je ovo u redu ili nas neozbiljno shvataju - naglasio je Dodik.