latinica  ћирилица
27/09/2021 |  22:41 ⇒ 28/09/2021 | 08:52 | Autor: SRNA

Napad na grupu Srba u južnom dijelu Kosovske Mitrovice

Grupa mlađih Albanaca napala je Srbe u južnom dijelu Kosovske Mitrovice dok su predavali dokumenta u Agenciji za poljoprivredu.
Kosovska Mitrovica (Tanjug/Sava Radovanović) - Foto: TANЈUG
Kosovska Mitrovica (Tanjug/Sava Radovanović)Foto: TANЈUG

Niko nije teže povrijeđen, iako su neki napadnuti flašama i noževima, prenosi Kosovo onlajn.

Službenik u Agenciji za poljoprivredu Šefki Bajrami potvrdio je da se incident dogodio, nije govorio o detaljima, ali je naglasio da je najvažnije da nije bilo težih posljedica.

- Nije se do sada ovako nešto dešavalo. Nije bilo nikad problema. Ni prošle ni pretprošle godine. Danas neki mladi ljudi, vjerovatno zbog situacije. Nisu iz kancelarije. Ovo će uticati na rad kancelarije, da ljudi više neće imati povjerenja. Ali mislim da će i to da prođe - rekao je Bajrami.

Prema njegovim riječima, kosovska policija je stigla kad se već sve smirilo i napravila zapisnik, ali nije još saopšteno ništa zvanično.

Јedan od napadnutih Srba rekao je da je zadobio nekoliko udaraca u tijelo i glavu.

- Bilo je nas desetak, petnaest, da registrujemo domaćinstva. Odjednom se začula glasna muzika, pominjali su Srbe, nisam razumio. Rekli su nam da zatvaraju šalter. Krenuli smo hodnikom napolje kad su krenuli da nas udaraju. Bili su i sa lijeve i sa desne strane. Tražili su incident. Vikali su "UČK", "ubij Srbina"... Krenuli su pesnicama da udaraju, flašama da gađaju. Kad smo izašli na ulicu začule se sirene policije. Svi smo izjurili i krenuli prema mostu - priča Srbin koji je želio da ostane anoniman.

On kaže da je morao da se vrati po oca koji je ostao u grupi iza, a onda je dobio još nekoliko udaraca.

- Vratio sam se po oca, on je stariji čovek, onda su me šutnuli nekoliko puta i udarili pesnicom u glavu. Srećom nisam ozbiljnije povrijeđen. Policija je poslije došla. Da li je to dogovoreno, ne znam. Ne vjerujem da je spontano. To je kancelarija za Srbe sa sjevera - kaže on.