latinica  ћирилица
28/09/2021 |  13:26 ⇒ 14:58 | Autor: SRNA

Mrkonjić Grad: Za gotovo 30 odsto više narušavanja javnog reda i mira

Na području Policijske uprave Mrkonjić Grad u avgustu ove godine evidentirano je 18 slučajeva narušavanja javnog reda i mira, što je za 28,6 odsto više nego u istom periodu lani, rekao je načelnik ove uprave Milan Milekić.
PU Mrkonjić Grad - Foto: SRNA
PU Mrkonjić GradFoto: SRNA

Milekić je objasnio da su prilikom narušavanja javnog reda i mira evidentirana 22 prekršaja, što predstavlja rast za 15,8 odsto.

On je konstatovao da je u avgustu evidentirano 14 krivičnih djela, što je za jedno krivično djelo ili 7,7 odsto više u odnosu na uporedni period.

- Eidentirano je 12 krivičnih djela iz oblasti opšteg kriminaliteta, jedno iz oblasti zloupotreba droge i jedno krivično djelo protiv bezbjednosti javnog saobraćaja - naveo je Milekić na konferenciji za novinare.

On je naglasio da koeficijent ukupne rasvijetljenosti svih krivičnih djela, kao i koeficijent rasvijetljenosti krivičnih djela po nepoznatom izvršiocu iznosi 100 odsto.

Prema njegovim riječima, u avgustu su se dogodile 24 saobraćajne nezgode, što je za 9,1 odsto više nego lani.

- U saobraćajnim nezgodama su četiri lica lakše povrijeđena, dok nije bilo teže povrijeđenih i smrtno stradalih lica - istakao je Milekić.

On je naveo da su u avgustu ove godine iz saobraćaja isključena 184 vozača, što je za 27,8 odsto više nego u istom mjesecu lani, od čega najviše zbog vožnje pod uticajem alkohola, njih 173 ili 94,02 odsto.

Iz saobraćaja je isključeno 59 vozila, što je za 78,8 odsto više nego u uporednom periodu.