latinica  ћирилица
28/09/2021 |  14:40 ⇒ 14:43 | Autor: SRNA

Kulina: Nije bilo imenovanja, traži se mišljenje relevantnih institucija

Na današnjoj sjednici Upravnog odbora Centralne banke BiH nije bilo nikakvih imenovanja, a dogovoreno je da se od relevantnih institucija zatraži mišljenje u vezi sa trenutnom situacijom u banci, rekao je Srni član Upravnog odbora Dragan Kulina.
Centralna banka BiH - Foto: RTRS
Centralna banka BiHFoto: RTRS

Prema njegovim riječima, na dnevnom redu prve sjednice nakon što je aktuelnom sazivu i guverneru Senadu Softiću mandat istekao 10. avgusta, bile su tekuće informacije.

- Nije bilo nikakvih imenovanja, konsultacije o tome se nastavljaju. Zatražićemo stav u vezi našeg daljeg djelovanja i statusa - rekao je Kulina.

Mandat članovima Upravnog odbora istekao je 10. avgusta, a Odbor je na sjednici održanoj tog dana zauzeo stav da je potrebno obezbijediti da Centralna banka i dalje funkcioniše i obavlja svoje zadatke.

Upravni odbor Centralne banke BiH na posljednjoj regularnoj sjednici zauzeo je stav da je "neophodno omogućiti nesmetano izvršavanje zakonske uloge, osnovnih zadataka i funkcija Centralne banke dok Predsjedništvo BiH ne izvrši imenovanje novog Upravnog odbora".

Nijedna institucija u BiH nije do sada dala svoje tumačenje da li Upravni odbor Centralne banke BiH može odlučivati.