latinica  ћирилица
28/09/2021 |  17:51 ⇒ 20:39 | Autor: RTRS

Odluka o privremenom finansiranju u iznosu od 249 miliona KM

Savjet ministara donio je odluku o privremenom finansiranju institucija BiH i međunarodnih obaveza za period oktobar-decembar u iznosu od 249 miliona KM.
Sjednica Savjeta ministara - Foto: RTRS
Sjednica Savjeta ministaraFoto: RTRS

Ovaj iznos predstavlja četvrtinu sredstava odobrenih za finansiranje institucija BiH u skladu sa Zakonom o budžetu za 2020. godinu, saopšteno je iz Savjeta ministara.

Ova odluka, koja je na prijedlog Ministarstva finansija i trezora u Savjetu ministara jednoglasno donesena na današnjoj vanrednoj telefonskoj sjednici, stupa na snagu danom donošenja, a primjenjivaće se od 1. oktobra.

Zaduženo je Ministarstvo finansija i trezora da u saradnji sa Kancelarijom za zakonodavstvo Savjeta ministara pripremi ovu odluku za potpisivanje i objavu u Službenom glasniku BiH.

Prethodno je lider SNSD-a Milorad Dodik rekao da, u skladu sa zaključcima Narodne skupštine Republike Srpske, ministri iz Srpske u Savjetu ministara neće odlučivati, izuzev o odluci o privremenom finansiranju. 

- Ova odluka je u interesu Republike Srpske, jer će to omogućiti plate za 7.000 ljudi iz Srpske, zaposlenih u zajedničkim institucijama - rekao je Dodik.