latinica  ћирилица
28/09/2021 |  18:36 ⇒ 29/09/2021 | 09:07 | Autor: RTRS

Đajić: Stanivuković se ponaša neprijateljski prema vlastitom narodu (VIDEO)

Ako već sutra ne dođe cisterna sa kiseonikom u Univerzitetsko klinički centar Republike Srpske, nastaće problemi. Moram reći da se gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković ponaša neprijateljski prema vlastititom narodu, rekao je za RTRS generalni direktor UKC-a Srpske Vlado Đajić.
Vlado Đajić - Foto: RTRS
Vlado ĐajićFoto: RTRS

Đajić je istakao da su zdravstveni radnici, ali i pacijenti ogorčeni.

- Za sve su krivi gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković i njegov partijski kolega i direktor Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH Aleksandar Zolak. Јedno opasno, neprijateljsko ponašanje Stanivukovića prema sopstvenom narodu, jer da je želio da pomogne, došao bi u UKC zajedno sa Zolakom, da zajedno vidimo gdje je problem i kakve su to potvrde važnije od ljudskih života. Da li ima neka potvrda na boci, ili ne, to su zaista smiješne stvari zbog kojih se ne dozvoljava dovođenje kiseonika - naglašava Đajić.

Ističe da ovakvo ponašanje vraća nas sve zajedno u 90-e godine prošlog vijeka kada je u Banjaluci zbog nedostatka kiseonika preminulo 12 beba.  

- Mi sada imamo situaciju da kiseonik koji ima 99,5 odsto koncentracije i koji koristi cijeli zdravstveni sistem Evrope i svijeta nije ispravan da se koristi kod nas. Želja je bolesna politička afimrmacija, a ne pomoć vlastitom narodu - rekao je Đajić.

UKC Srpske je redovno raspisao tender, na kojem se javila samo jedna firma TGT Tehnogas Laktaši, a tender je bio za medicinski kiseonik.

Međutim, kako su saznali, Agencija za lijekove je zabranila uvoz kiseonika firmi TGT.

- To su bolesne političke ambicije Stanivukovića, koji ne preza ni od čega. On i Zolak ne trpe nikakvu konkurenciju, nikakav sistem iz Republike Srpske. Zarad toga spremni su žrtvovati živote svojih sugrađana, građana cijele Srpske, svojih glasača, jer i oni neće imati kiseonik i njihovi životi mogu doći u opasnost - poručuje Đajić.  

On dodaje da je upućen zahtjev jedinoj registrovanoj firmi od Agencije za lijekove. 

- Nezvanično smo dobili informaciju od kolega iz Federacije BiH, da nemaju dovoljno količina kiseonika ni za svoje potrebe, i lako možemo doći u problem - poručio je Đajić.