latinica  ћирилица
28/09/2021 |  19:16 ⇒ 20:15 | Autor: RTRS

Veze Republike Srpske i Subotice na najvišem nivou (VIDEO)

U Novom Sadu sutra se završava manifestacija "Dani Srpske u Srbiji".
Dani Srpske u Subotici - Foto: RTRS
Dani Srpske u SuboticiFoto: RTRS

Biće održana konferencija "Investicioni potencijali Republike Srpske", a biće i prezentovani promotivni filmovi kojima se predstavljaju investicione mogućnosti i potencijali za formiranje slobodnih zona u Srpskoj.

Danas je u okviru manifestacije u Subotici razgovarano o međusobnoj saradnji.

Јoš jednom je potvrđeno je da su veze Subotice i Republike Srpske na najvišem nivou. Međusobni odnosi nisu samo prijateljski već i bratski.

- U proteklih pet godina potpisano je mnogo sporazuma između kulturnih i drugih ustanova Subotice i Srpske, a mi smo posebno ponosni na činjenicu da je Subotica jedan od pet partnerskih gradova Banjaluke - istakao je Stevan Bakić, gradonačelnik Subotice.

- Saradnja između Republike Srpske i Srbije nikada nije bila tako intezivna, jaka i snažna kao danas i neophodno je da u narednom periodu bude još intenzivnija kako bismo spremno dočekali sve izazove koji su pred nama - istakao je Zlatan Klokić, ministar za evropske integracije i međunarodnu saradnju Republike Srpske.

Cilj je jačanje saradnje gradova i opština iz Republike Srpske i Srbije.

- Želja nam je da poručimo da je put našeg naroda s obje strane Drine u budućnost jedino izvjestan ukoliko budemo jedinstveni, sabrani i ukoliko budemo svi predano i vrijedno radili, prije svega na poslovima koji su vezani za očuvanje našeg nacionalnog identiteta - zaključio je Mlađen Cicović, šef Predstavništva Republike Srpske u Srbiji.

Na Centralnom gradskom trgu u Subotici postavljen je štand Predstavništva Srpske u Srbiji, na kojem građani mogu da se upoznaju sa privrednim i turitičkim potencijalima gradova iz Republike Srpske.