latinica  ћирилица
28/09/2021 |  22:58 ⇒ 23:32 | Autor: RTS

PSŽ savladao Mančester siti, Šerif šokirao Real i Evropu

Pari Sen Žermen savladao je Mančester siti u "blokbaster" duelu drugog kola Lige šampiona (2:0). Moldavski Šerif je uspio i njih da zasjeni, doduše, savladavši madridski Real u španskoj prestonici sa 1:2. Liverpul ubjedljiv protiv Porta, dok je madridski Atletiko poslije trijumfa slavio protiv Milana u Italiji.
PSŽ - Mančester Siti - Foto: Twitter
PSŽ - Mančester SitiFoto: Twitter

Pariz Sen Žermen je poveo protiv Mančester sitija pogotkom koji je postigao Idrisa Geje. Igrao se osmi minut utakmice.

Mančester siti je imao nemali broj prilika da stigne do izjednačenja, ali je naredni gol na meču bio još jedan koji je postigao Pari Sen Žermen. Lionel Mesi je pogodio u 74. minutu. On je tako postigao gol poslije 263. minuta, koliko je do tog momenta odigrao u dresu ekipe iz Pariza. Samo dva puta u karijeri je duže trajao Argentinčev period bez gola (prvi put u sezoni 2005-2006, kada je bio bez pogotka 298 minuta).

Ovo je sedmi gol koji je Lionel Mesi postigoa u pet mečeva protiv timova koje je vodio Pep Gvardiola (peti protiv Mančester Sitija, dva je dao Bajernu). Niko nije postigao više golova protiv ekipa Pepa Gvardiole u Ligi šampiona.

Ovo je bio 35. Mesijev meč protiv jedne engleske ekipe, a postigao je svoj 27. gol u tim mečevima. Ovo je za 15 golova više od bilo koga drugog protiv premijerligaških timova u elitnom takmičenju.

Ovo je prvi poraz Mančester sitija u grupnoj fazi Lige šampiona još od septembra 2018. godine, kada je od njih bolji bio Lion sa 2:1. Do ove, bili su neporaženi u 18 mečeva.

Liverpul je ubjedljivo savladao Porto u Portugaliji (5:1). Mohamed Salah je sa dva gola (drugi je njegov 31. u takmičenju) postao tek treći Afrikanac koji je postigao najmanje 30 golova u Ligi šampiona. Samjuel Eto je postigao 30 golova u Ligi šampiona, dok je Didije Drogba precizan bio 44 puta.

Međutim, zapravo je Šerif taj koji je, nedvosmisleno, u centru pažnju nakon drugog kola Lige šampiona. Ovaj tim je na „Santijago Bernabeu" stadionu stigao do trijumfa i time, sasvim jasno, do velikog uspjeha, ali i nedvosmisleno ogromnog iznenađenja.

Uzbekistanac Јakšibojev je doveo goste iz Moldavije u vođstvo, ali je Karim Benzema u nastavku pogodio iz jedanaesterca. Ovo je pogodak u 17. različitoj sezoni u Ligi šampiona za Francuza, što je više od ijednog drugog fudbalera.

No, u nadoknadi vremena u drugom dijelu susreta, Luksemburžanin Til je vratio prednost gostima i postavio konačan rezultat (1:2).

U ostalim mečevima Briž je slavio kao gost protiv Lajpciga sa 2:1, Borusija Dortmund je savladala Sporting sa 1:0, dok je madridski Atletiko savladao Milan nakon preokreta sa 2:1, zahvaljujući golu iz penala u samom finišu susreta.