latinica  ћирилица
30/09/2021 |  18:38 ⇒ 20:36 | Autor: RTRS

Dodik: BN pokušava da rasturi Republiku Srpsku (VIDEO)

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da današnjim dokazom da je kiseonik u Srpskoj ispravan stavlja tačka na cijelu priču oko takozavne afere "Kiseonik", te da BN televizija kreirajuću ovu aferu pokušava da rasturi Republiku Srpsku.
Milorad Dodik (Foto: Tanjug) - Foto: TANЈUG
Milorad Dodik (Foto: Tanjug)Foto: TANЈUG

- Pokušali su nešto da iskreiraju i da ugroze živote u Republici Srpskoj - rekao je Dodik.

Istakao je da je najavažnije da je potvrđeno da je medicinski kiseonik koji se koristi u zdravstvenim ustanovama u Republici Srpskoj u potpunosti ispravan i naglasio da postoje pokušaji da se i nivo zdravstva prebaci na BiH.

- Što me je BN televizija više napadala, ja sam više pobijeđivao. Reći će neko da je ovo neki moj napad na medije. Nije. Oni svaki dan lažu. Priča o kiseoniku uopšte nije postojala, i sram ih bilo za to. Vjerujem da Boga mole da neko umre u Republici Srpskoj, pa da nastave sa napadima - istakao je Dodik.

Dodik je pozdravio opoziciju koja ostaje privržena principima Narodne skupštine Republike Srpske, te dodao da je postalo degutantno da se svaki dan juri, na bazi primitivnih napisa BN televizije, koja ne zna šta da radi.

- To je jedna ujdrurma koju sprovodi Vlado Trišić, jer je ranije pokušao da izigra dogovor sa RTRS-om uključujući se u `Multipleks C` koji je propao, jer on nije izmirio obaveze - rekao je Dodik.

On je dodao da Trišić treba da se obrati nadležnoj agenciju u BiH koja treba da riješi to pitanje.

- Želim im svu sreću na okupljanjima. Demokratsko pravo je da to urade - rekao je Dodik.