latinica  ћирилица
03/10/2021 |  15:26 | Autor: SRNA

Milunović: Mir nema cijenu

Ministar rada i boračko invalidske zaštite Republike Srpske Duško Milunović poručio je da bošnjački političari koji zveckaju oružjem u BiH imaju malo dodira sa razumom i istakao da mir nema cijenu.
Duško Milunović - Foto: SRNA
Duško MilunovićFoto: SRNA

Milunović je rekao da nije pratio, ali da je informisan o istupu na Fejs televiziji lidera stranke "Narod i pravda" Elmedina Konakovića koji je, između ostalog, zaprijetio da "neće mirno posmatrati secesionističke težnje Milorada Dodika ako izvede vojsku policiju na granicu sa Federacijom BiH".

- Vjerujem da takvi ljudi nisu osjetili šta je barut i da dođe do neke nesreće ni oni ni njihovi bližnji ne bi sigurno učestvovali u tom sukobu već bi svoje interese ostvarivali preko krvi običnog naroda - izjavio je Milunović novinarima.

On je poručio da je rat najdestruktivnija društvena pojava koja sa sobom donosi zlo, žrtve i razaranja, što se dogodilo na ovim prostorima prije nešto više od 20 godina.

- Zbog toga kažem da mir nema cijenu. Prevelike su žrtve pale u prošlom ratu i previše je žrtava palo za Republiku Srpsku. Mi dobro znamo šta je Republika Srpska, da je ona jedini okvir u kojem možemo da živimo slobodno i mi ćemo je čuvati - rekao je Milunović.

Ministar rada i boračko invalidske zaštite Republike Srpske je naveo da Srbi ne traže ništa tuđe izuzev da budu svoji na svome.

- Bošnjački političari evidentno žele da dominiraju nad Srbima, srpskim i hrvatskim narodom, i da smo eventualno u nekoj centralizovanoj državi, oni bi u srpskom narodu našli jednog Komšića i srpskog člana Predsjedništva BiH iz svojih redova i mi to svakako nećemo dozvoliti - istakao je Milunović.

On je ponovio da je Republika Srpska jedini okvir koji garantuje slobodu.