latinica  ћирилица
04/10/2021 |  11:29 ⇒ 11:31 | Autor: SRNA

"Hercegovačka kuća" u Beogradu do kraja godine

Poslovni objekat "Hercegovačke kuće" u Beogradu trebao bi da bude otvoren do kraja godine ili najkasnije na proljeće, izjavio je Srni direktor trebinjskog Agrarnog fonda Veselin Dutina.
Hercegovačka kuća - Foto: RTRS
Hercegovačka kućaFoto: RTRS

Dutina je naveo da je Agrarni fond do sada širio mrežu poslovnih objekata, a kruna će biti otvaranje "Hercegovačke kuće" u Beogradu kako bi ponudili tradicionalne hercegovačke proizvode i na tom tržištu.

On je dodao da se ovaj fond kroz "Hercegovačku kuću" predstavio na manifestaciji "Dani Srpske u Srbiji", na prezentaciji u Beogradu.

Dutina je napomenuo da se u okviru manifestacije sastao sa gradonačelnikom Beograda Zoranom Radojičićem, koji je pružio podršku ideji otvaranja "Hercegovačke kuće" u Beogradu i zauzeće se da se pronađe adekvatan poslovni prostor u centru grada.

- Ministarstva poljoprivrede Srbije i Srpske izradila su pravni akt koji će omogućiti izvoz proizvoda malih poljoprivrednih proizvođača u Srbiju i ostalo je da se verifikuje taj akt da bi on bio pravosnažan i da mogla da počne prodaja proizvoda iz Srpske u Srbiju - rekao je Dutina.

On je naveo da to otvara mogućnost da se radi na opremanju objekta, te se nada da će nakon završetka svih procedura "Hercegovačka kuća" u Beogradu biti otvorena do kraja godine ili najkasnije na proljeće.

- To će biti na naše veliko zadovoljstvo, ali i na zadovoljstvo naših poljoprivrednih proizvođača, tako da se ispunjavaju sva obećanja koja smo dali našim proizvođačima - istakao je Dutina.