latinica  ћирилица
06/10/2021 |  12:22 ⇒ 14:34 | Autor: RTRS

Nakon pretresa u Banjaluci i Doboju privedena dva lica

Policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske danas su po naredbi Okružnog suda Banjaluka lišili slobode lica inicijala M. G. iz Doboja i V.V. iz Banjaluke, saopšteno je iz MUP-a Srpske.
Pretres "A.R.M.S Sistemi" - Foto: RTRS
Pretres "A.R.M.S Sistemi"Foto: RTRS

Nezvanično, policija je privela Mladena Gajića, direktora Bolnice "Sveti apostol Luka" i Vladimira Vuletića, vlasnika firme "A.R.M.S. sistemi" iz Banjaluke.

Lice M.G. se sumnjiči da je obavljajući funkciju direktora ЈZU bolnice "Sv. Apostol Luka“ u Doboju tokom prošle godine počinio krivično djelo zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja sa licem S.M. (koje je u pritvoru) prilikom postupka nabavke medicinske zaštitne opreme (odijela, maski i rukavica) za potrebe bolnice u Doboju.

Lice V.V. je lišeno slobode zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja, a u vezi sa članom krivičnim djelom pomaganje, te da je navedena krivična djela počinio sa B.Z, tadašnjim direktorom Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske (koji je u pritvoru), prilikom postupka nabavke termalnih kamera za potrebe Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske od firme čiji je V.V. direktor.

Policijski službenici MUP-a Srpske, po naredbi Okružnog suda Banjaluka, na području grada Doboja pretresli su lokaciju koju koristi lice M.G. iz Doboja i lokacije u Banjaluci koju korisiti lice V.V, kao i firme čiji je direktor pomenuto lice.

Kako RTRS nezvanično saznaje, predmet istrage su poslovne veze između direktora Bolnice u Doboju Mladena Gajića i direktora firme "Travel4Fun" Saše Markovića, koji je sredinom septembra uhapšen kada i direktor Instituta Branislav Zeljković, Dragan Dubravac i Slavko Bojić.

Povezane vijesti:

Republičko tužilaštvo: Institut za javno zdravstvo nezakonito nabavljao opremu