latinica  ћирилица
06/10/2021 |  12:56 ⇒ 13:00 | Autor: RTRS

Šeranić: Nema liste čekanja za radioterapiju (FOTO)

Rad Centra za radioterapiju je najbolji primjer kako se udruženim snagama mogu postići rezultati, pacijentima omogućiti da u našoj Republici Srpskoj imaju isti kvalitet usluga kao i bilo gdje u Evropi i neprestano napredovati u skladu sa najsavremenijim standardima koje nam medicina donosi, izjavio je ministar zdravlja i socijalne zaštite Srpske Alen Šeranić.
Alen Šeranić - Foto: Facebook
Alen ŠeranićFoto: Facebook

Šeranić je istakao da su, nažalost, potrebe pacijenata sve izraženije.

Šeranić je precizirao da je, prema podacima Fonda zdravtsvenog osiguranja Srpske u 2020. godini uslugu radioterapije koristilo 1.700 pacijenata, a u 2019. godini na radioterapiji bilo je 1.829 pacijenata.

Za šest mjeseci ove godine usluge radioterapije koristilo je 819 pacijenata.

- Radom Centra za radioterapiju u Banjaluci prestala je potreba za upućivanjem naših pacijenata na radioterapiju izvan Republike Srpske. Ovdje nema lista čekanja i ni u jednom momentu nije bilo zastoja u pružanju ove usluge. To su pacijenti prepoznali, a mjera uspjeha Centra za radioterapiju ujedno je i mjera njihovog zadovoljstva - poručio je Šeranić prilikom svečanog puštanja u rad dva nova, savremena akceleratora u Centru za radioterapiju Afidea Banjaluka.