latinica  ћирилица
06/10/2021 |  13:01 ⇒ 17:23 | Autor: RTRS

Republičko tužilaštvo: Institut za javno zdravstvo nezakonito nabavljao opremu (VIDEO)

Republičko javno tužilaštvo, na osnovu pribavljene dokumentacije, utvrdilo je postojanje nezakonitih radnji Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske u postupku javne nabavke kamera za mjerenje tjelesne temperature i medicinske opreme za potrebe UKC-a Srpske.
Republičko javno tužilaštvo - Foto: RTRS
Republičko javno tužilaštvoFoto: RTRS

- U okviru istrage koju provodi Republičko javno tužilaštvo, na osnovu pribavljene dokumentacije, tužilaštvo je utvrdilo postojanje nezakonitih radnji u postupku javne nabavke termalnih kamera za mjerenje tjelesne temperature za potrebe UKC-a Srpske koju je provodio Institut za javno zdravstvo Srpske, čime je pravnom licu "A.R.M.S sistemi" Banjaluka pribavljena imovinska korist na štetu budžetskih sredstava koja prelazi 50.000 KM, te javne nabavke medicinske opreme, čime je pravnim licima "Travel4Fun" Banjaluka i Promeding Laktaši pribavljena imovinska korist na štetu budžetskih sredstava u iznosu od 550.000 KM - saopšteno je iz Tužilaštva.

Tužilaštvo provodi istragu i u vezi sa postupcima javne nabavke medicinske opreme koje je provodila Bolnica "Sveti apostol Luka" u Doboju za potrebe ove bolnice i potrebe ЈU "Dom za starija lica Doboj".

Pripadnici MUP-a Srpske izvršili su pretrese na više lokacija, a u vezi sa nezakonitim radnjama u postupcima javnih nabavki.

- MUP ove aktivnosti provodi po nalogu Republičkog javnog tužilaštva, Posebnog odjeljenja za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala - navodi se u saopštenju.

Povezane vijesti:

Nakon pretresa u Banjaluci i Doboju privedena dva lica