latinica  ћирилица
08/10/2021 |  10:13 | Autor: SRNA

PU Banjaluka: Uhapšene tri osobe

Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka uhapsili su lice čiji su inicijali Z.P. iz Prnjavora za kojim je raspisana centralna potjernica po naredbi Osnovnog suda u Prnjavoru, zbog počinjenog krivičnog djela teška tjelesna povreda.
Ministarstvo unutrašnjih poslova, PU Banjaluka - Foto: RTRS
Ministarstvo unutrašnjih poslova, PU BanjalukaFoto: RTRS

Ovo lice koje je uhapšeno juče predato je u Okružni centar sudske policije Banjaluka, saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka.

Јuče je uhapšeno i lice čiji su inicijali M.I. iz Banjaluke, zbog sumnje da je 10. septembra u objektu sportske kladionice oštetilo video-lutrijski terminal.

Materijalna šteta pričinjena ovim krivičnim djelom oštećenja i oduzimanja tuđe stvari. iznosi oko 2.300 KM.

Nakon završene kriminalističke obrade, M.I. je pušten iz službenih prostorija, te će protiv njega biti dostavljen izvještaj Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka, u redovnoj proceduri.

Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka juče su uhapsili i lice čiji su inicijali Đ.M. iz Banjaluke, zbog sumnje da je 7. septembra sa privatne parcele u mjestu Potkozarje, sa mašina za preradu drveta, skinulo i otuđila dva trofazna elektromotora i veću količinu željeza.

Nakon završene kriminalističke obrade Đ.M. je pušten iz službenih prostorija, a protiv istog će biti dostavljen izvještaj o krivičnom djelu krađa Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka, u redovnoj proceduri.

Nadležnoj policijskoj stanici juče je u 9.00 časova predsjednik jednog udruženja građana iz Banjaluke prijavio da su u periodu od marta 2020. godine do maja 2020. godine, iz prostorija udruženja otuđene dvije mašine za vakumiranje voća i jedan higijenski sto.

Prijavljeno je i da je iz prostorija ovog udruženja izmještena sušara za sušenje voća, a prostor u kome se nalazila sušara prilagođen je za potrebe jednog ugostiteljskog objekta.

Prema izjavi predsjednika udruženja, materijalna šteta pričinjena ovim krivičnim djelom iznosi 37.627 KM.

O ovom događaju je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

Na području Policijske uprave Banjaluk juče je evidentirano osam krivičnih djela, jedno narušavanje javnog reda i mira, 15 saobraćajnih nezgoda u kojima je jedno lice smrtno stradalo i dva lica su zadobila tjelesne povrede, a dogodio se i jedan požar.