latinica  ћирилица
08/10/2021 |  11:40 ⇒ 11:49 | Autor: SRNA

Četiri firme iz BiH na Sajmu prehrambene industrije u Kelnu

Na Sajmu prehrambene industrije "Anuga 2021" u Kelnu, koji će početi sutra, izlagaće četiri kompanije iz BiH – "Mladegs pak" iz Prnjavora, "Anđelić" iz Trebinja, te "As holding" iz Јelaha i "Kolmiks" iz Velike Kladuše.
Sajam prehrambene industrije u Njemačkoj (Foto: dehoga-nrw.de) -
Sajam prehrambene industrije u Njemačkoj (Foto: dehoga-nrw.de)

Izlagači iz BiH će se na ovom sajmu predstaviti sa začinskim biljem i začinima, gotovim supama, kečapom, prelivima, žitaricama, slastičarskim proizvodima, čajem, kafom keksima i mnogim drugim proizvodima, saopšteno je iz Spoljnotrgovinske komore BiH.

U saopštenju se navodi da su pomenute kompanije među vodećim privrednim subjektima u BiH u svojim proizvodnim kategorijama, kao i na polju trgovine, distribucije, izvoza i razvoja djelatnosti kojom se bave već duži niz godina, te su već postali priznati i prepoznatljivi partneri kako domaćih, tako i međunarodnih klijenata u cijelom svijetu.

Spoljnotrgovinska komora, koja je organizator izlaganja na sajmu, nada se dobroj prezentaciji ponude kompanija iz BiH, te poziva one koji planiraju posjetiti ovaj događaj ili izlagati na njemu da dođu na štand izlagača iz BiH i sami se uvjere u mogućnosti saradnje s partnerima iz zemlje.

- Iskreno se nadamo da će izlagači iz BiH u Kelnu uspostaviti veliki broj kontakata sa novim partnerima, te sa jednim brojem njih ostvariti i dobru poslovnu saradnju, ali i obnoviti već postojeće veze i nastaviti dalju saradnju - ističu iz Spoljnotrgovinske komore.

Sajam prehrambene industrije u Kelnu traje do srijede, 13. oktobra.