latinica  ћирилица
08/10/2021 |  13:01 ⇒ 15:12 | Autor: SRNA

Uhapšeno troje u vezi sa napadom na kuću u Vrbaškoj

Policija iz Gradiške uhapsila je G.L, B.D. i R.D. koji se dovode u vezu sa napadom bombom na porodičnu kuću u mjestu Vrbaška 30. septembra, izjavio je načelnik Policijske uprave Gradiška Bojan Škorić.
Bojan Škorić - Foto: RTRS
Bojan ŠkorićFoto: RTRS

Škorić je naveo da se za sada pretpostavlja da je motiv za izvršenje krivičnog djela određeni porodični sukob i problemi između uhapšenog lica R.D. i oštećenih u ovom slučaju.

- D.L. i B.D su osumnjičeni za izvršenje krivičnog djela izazivanja opšte opasnosti, dok se R.D. sumnjiči za krivično djelo nedozvoljene proizvodnje i prometa oružja ili eksplozivnih materija - rekao je Škorić novinarima.

On je istakao da su intenzivno radili na rasvjetljavanju ovog krivičnog djela koje je izavalo pažnju medija i uznemirenost građana, te na osnovu naredbe gradiškog Osnovnog suda sproveli akciju u kojoj su su izvršili pretres na četiri lokacije u Gradišci i lišili slobode ova tri lica.

Škorić je pojasnio da su sve aktivnosti sprovedene pod nadzorim Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, da će u toku dana biti izvršena kriminalistička obrada uhapšenih, te da sve aktivnosti nadzire dežurni tužilac koji će naložiti dalje mjere i radnje.

Škorić je podsjetio da su na porodičnu kuću u mjestu Vrbaška tada nepoznata dva lica bacila dvije ručne bombe "M75", od kojih je jedna eksplodirala, a druga je ostala neaktivirana. Tom prilikom je pričinjena materijalna šteta, ali da nije bilo povrijeđenih lica.

Srna nezvanično saznaje da su uhapšeni tridesetogodišnji Goran Lajić, dvadesetšestogodišnji Bogdan Davidović i četrdesetsedmogodišnja Rada Derajić.

Iz Policijske uprave Gradiška danas je saopšteno da su prilikom pretresa pronađeni i privremeno oduzeti predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

U saopštenju je navedeno da se R.B. sumnjiči da je u kući stanovanja držala dijelove vojnog oružja, čime je počinila krivično djelo nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija, te da je bila upoznata o izvršenju krivičnog djela izazivanje opšte opasnosti.