latinica  ћирилица
08/10/2021 |  13:33 ⇒ 13:41 | Autor: RTRS

Đajić o krivičnoj prijavi porodica pacijenata (VIDEO)

Više je nego opravdana krivična prijava koju su protiv više lica podnijele porodice pacijenata koje se liječe od virusa korona, izjavio je generalni direktor Univerzitetsko-kliničkog centra Republike Srpske.
Vlado Đajić - Foto: RTRS
Vlado ĐajićFoto: RTRS

Đajić je poručio da je "to što su uradili odgovorni za takozvanu aferu "Kiseonik" veliki zločin prema narodu Republike Srpske, zdravstvenim radnicima i  rukovodiocima bolnica. 

- Kiseonik koji se koristi u zdravstvenim ustanovama je ispravan, čist i primjenjuje se već 40 godina. Dobili smo priznanje eminentnih struka i kuća. I danas imamo profesora iz Rusije koji je rekao da kod njih i ne postoji medicinski kiseonik, već samo kiseonik sa tim karakteristikama čistoće od 99,5 odsto. Čuli smo neki dan eminentnog stručnjaka iz Austrije, koja je bila i ministar zdravlja, da je to kiseonik koji se svugdje primjenjuje - naglasio je Đajić.

Đajić je istakao da je na djelu bila prodaja i zaplašivanje naroda.

- Zaplašiti svoj narod, zaplašiti pacijente i poniziti zdravstvene radnike zbog jeftinih političkih poena zločin je prema narodu Republike Srpske - zaključio je Đajić.

Podsjećamo, porodice pacijenata iz Republike Srpske, koji se liječe od kovida, uputile su prijedlog za krivičnu prijavu protiv gradonačelnika Banjaluke Draška Stanovukovića, direktora Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH Aleksandra Zolaka, opozicionara i više NN lica, a terete ih da su djelovali kao organizovana kriminalna grupa i pozivali na rušenje ustavnog uređenja.

Prijedlog za krivičnu je podnesen i protiv Јelene Trivić, Branislava Borenovića, Mirka Šarovića, Milana Radovića, Ivana Begića, Nebojše Vukanovića, Nenada Nešića, Gorana Selaka i više NN lica jer su "počinili krivična djela iz Krivičnog zakona Republike Srpske".

Između ostalog, terete ih za svjesno lažno prijavljivanje i lažno prikazivanje činjeničnog stanja, te da su širenjem dezinformacija u javnom prostoru i jezikom mržnje izazvali paniku i strah kod stanovništva.