latinica  ћирилица
08/10/2021 |  15:21 | Autor: SRNA

Vidović: Zadovoljstvo zbog pozitivnog poslovanja preduzeća

Ministar finansija Republike Srpske Zora Vidović izrazila je zadovoljstvo što preduzeće "Hidroelektrana na Trebišnjici" /HET/ u narednom periodu predviđa pozitivno poslovanje i pored toga što je HE "Dabar" u izgradnji i još nema prihode.
Zora Vidović - Foto: RTRS
Zora VidovićFoto: RTRS

Vidovićeva je nakon razgovora sa rukovodstvom HET-a istakla da je HE "Dabar" velika investicija koja će sistemu HET-a donijeti velike benefite i da se po završetku tog projekta očekuje značajan profit.

- I ne samo to, nego očekujemo i dalji nastavak izgradnje hidroelektrana i ovdje u Hercegovini i na rijeci Drini - navela je Vidovićeva, koja je kao predstavnik državnog kapitala učestvovala u radu četvrte vanredne sjednice Skupštine akcionara HET-a u Trebinju.

Ona je ukazala da je "zelena energija" veliki trend u svijetu, a da Republika Srpska ima ogroman potencijal u toj oblasti.

- Moramo se potruditi da se taj potencijal iskoristi izgradnjom hidroelektrana, vjetroelektrana i solarnih elektrana. U budućnosti osnovni problemi u svijetu biće voda i energija, a mi imamo i jedno i drugo i trebamo ih iskoristiti na pravilan način - zaključila je Vidovićeva, objavljeno je na sajtu tog preduzeća.

Na Skupštini akcionara analizirane su i jednoglasno usvojene odluke o planu poslovanja i konsolidovanom planu poslovanja preduzeća za ovu godine i planu poslovanja i konsolidovanom planu poslovanja za period 2021-2023. godina.