latinica  ћирилица
08/10/2021 |  16:32 ⇒ 16:33 | Autor: TANЈUG

Počelo snimanje filma "Izolacija" sa Milošem Bikovićem

Snimanje novog srpskog cjelovečernjeg igranog filma "Izolacija" Marka Baćovića počelo je u srijedu na planini Tari, a glavnu ulogu tumači - Miloš Biković, saopštio je Filmski centar Srbije (FCS), koji je podržao nastanak ovog filma.
Miloš Biković (foto: Promo - M. Moraca) -
Miloš Biković (foto: Promo - M. Moraca)

Reditelj je i autor scenarija za film, zajedno sa kolegom Markom Јocićem, a ovaj tandem je već realizovao uspješan bioskopski hit "Taksi bluz" (2019) sa Andrijom Miloševićem u glavnoj ulozi, na kome su bili scenaristi.

Zaplet prsihološkog trilera prati sudbinu junaka Јovana, mladog biologa punog entuzijazma, koji iznenada dobija dobro plaćeni posao nadgledanja migracija životinja u šumi.

Na udaljenoj planini, daleko od civilizacije, protagonista je smješten u drvenoj kolibi preuređenoj u naučnu stanicu, a njegov posao je da vodi računa o održavanju kamera koje snimaju divlje životinje.

Na snimcima se u jednom trenutku pojavljuje misteriozni čovjek za koga Јovan počinje da sumnja da ga uhodi.

Kako vrijeme u izolaciji bude odmicalo, Јovan će biti svjedok noćnih posjeta, čudnih telefonskih poziva i neobjašnjivih zvukova koji će početi da bude njegovu paranoju i strah.

Suočen sa nejasnom prijetnjom, on će voditi unutrašnju borbu sa samim sobom u kojoj neće biti siguran da li je ono što mu se dešava realnost ili plod straha i krenuće da preispituje svoju odluku ostanka u šumi.

Tačka njegovog mentalnog pucanja biće situacija kada bude vidio ubistvo u šumi.

Autorsku ekipu filma čine i direktor fotografije Đorđe Stojiljković, montažerka Andrijana Krčmar, scenografkinja Sanja Bulat, kostimografkinja Јelena Đorđević, kompozitor muzike Nikola Јeremić.

Uz Miloša Bikovića u glavnoj ulozi, koji je i producent "Izolacije" sa Markom Јocićem, igraju još Miodrag Miki Krstović, Anica Dobra, Mladen Andrejević, Marko Mak Pantelić.