latinica  ћирилица
08/10/2021 |  17:31 ⇒ 17:48 | Autor: RTRS

Obilježeno 12 godina postojanja Centra za Daun sindrom u Banjaluci (VIDEO)

Svečana konferencija povodom 12 godina rada Centra za Daun sindrom iz Banjaluke organizovana je danas u Vladi. Na svečanosti su uručene zahvalnice Centra.
Obilježeno 12 godina postojanja Centra za Daun sindrom u Banjaluci - Foto: RTRS
Obilježeno 12 godina postojanja Centra za Daun sindrom u BanjaluciFoto: RTRS

Za 12 godina postojanja Centra za Daun sindrom u Banjaluci, štićenici su prošli brojne obuke u sklopu inkluzije osoba sa ovim sindromom. Danas imamo konobare, kuvare, a odnedavno i poljoprivredne proizvođače sa Daun sindromom.

- Obezbijeđeni su plastenici u kojima osobe sa Daunovim sindormom imaju mogućnost da proizvode povrće, košnice i materijal za voćarsku proizvodnju. Nastavićemo ovu praksu - rekao je Boris Pašalić, ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Republike Srpske.

Centar za Daun sindrom obilježava tri jubileja - 12 godina postojanja, pet godina od sprovođenja programa socijalne rehabilitacije i prvu godinu rada kako je postao Centar za socijalnu rehabilitaciju osoba sa invaliditetom.

- Danas prikazujemo da iz Republike Srpske ide ispred svih. Mi smo i tokom pandemije radili, imali smo i veliki broj radionica, osposobljavanja - kaže Zoran Јelić, direktor Daun sindrom centra Banjaluka.

Štićenici centra su uručili zahvalnice ministrima Borisu Pašaliću, Alenu Šeraniću, Antonu Kasipoviću i ambasadoru ovog Centra, doktoru Vladi Đajiću.

Video-poruke podrške radu Centra i učenicima poslali su poznati glumci Branka Katić, Tarik Filipović i glumac i režiser, Nikola Pejaković.