latinica  ћирилица
08/10/2021 |  19:19 ⇒ 22:24 | Autor: SRNA

Zeljković i ostali osumnjičeni ispitani zbog proširenja istrage

Bivši direktor Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske Branislav Zeljković i još trojica osumnjičenih za zloupotrebu službenog položaja ili ovlaštenja i nezakonite radnje u postupcima javne nabavke koje je sprovodio Institut, danas su dodatno saslušani u Republičkom javnom tužilaštvu u Banjaluci zbog proširenja istrage, rekla je Srni portparolka ovog tužilaštva Dragica Tojagić.

Ona je dodala da su ova lica saslušana zbog novih informacija, odnosno okolnosti s obzirom na to da su, zbog zloupotrebe položaja i ovlaštenja u nabavci medicinske opreme i sredstava, uhapšeni direktor dobojske bolnice "Sveti apostol Luka" Mladen Gajić i direktor banjalučke firme "A.R.M.S sistemi" Vladimir Vuletić.

Gajiću je, nakon saslušanja u tužilaštvu, predložen pritvor, dok je Vuletić u izolaciji jer pokazuje znake oboljenja virusa korona.

Zeljković, vlasnik turističke agencije "Travel for Fun" Saša Marković, direktor firme "Promeding" Dragan Dubravac i direktor firme "Prokontrol" Slavko Bojić uhapšeni su prošlog mjeseca i nalaze se u pritvoru.