latinica  ћирилица
09/10/2021 |  07:44 ⇒ 09:27 | Autor: sputniknews.com

Srušio se avion u Americi, ima poginulih (VIDEO)

Јedan manji avion srušio se neposredno poslije poletanja sa prigradskog aerodroma u sjeveroistočnom predgrađu Atlante, a u ovoj nesreći su poginule četiri osobe.
Pad aviona kod Atlante (Foto: AP Photo / Alyssa Pointer) -
Pad aviona kod Atlante (Foto: AP Photo / Alyssa Pointer)

Federalna uprava za vazduhoplovstvo (FFA) saopštila je da se jednomotorni avion Cesna 210 srušio i zapalio u petak po podne kod aerodroma De Kalb-Pičtri, a u saopštenju lokalnih vlasti je potvrđeno da su život izgubile sve četiri osobe koje su se nalazile u letjelici, prenosi AP.

Najmanje 15 vatrogasaca stacioniranih na aerodromu relativno brzo su intervenisali i ugasili zapaljenu olupinu aviona, izjavio je predstavnik lokalne vatrogasne jedinice, a identitet poginulih do sada nije objelodanjen.

Aerodrom se nalazi na manje od 16 kilometara od centra Atlante i sa prosječnih oko 209.000 poletanja i sletanja u posljednje tri decenije drugi je po frekvenciji letova u državi Džordžija.

Iz FAA je saopšteno da će istragu preuzeti Nacionalni odbor za bezbjednost saobraćaja, ali za sada nema konkretnih informacija o uzrocima tragičnog pada Cesne.