latinica  ћирилица
09/10/2021 |  11:24 ⇒ 10/10/2021 | 13:46 | Autor: SRNA

Lavrov na skupu u Beogradu prenosi Putinovu poruku

Ministar inostranih poslova Ruske Federacije Sergej Lavrov će u ponedjeljak, 11. oktobra, u okviru radne posjete Beogradu, učestvovati na jubilarnom sastanku na visokom nivou Pokreta nesvrstanih, rekla je portparol ruskog ministarstva Marija Zaharova.
Sergej Lavrov (foto: @MID_RF) - Foto: Twitter
Sergej Lavrov (foto: @MID_RF)Foto: Twitter

Zaharova je navela da će tokom ovog događaja Lavrov prenijeti poruku predsjednika Ruske Federacije Vladimira Putina, u kojoj se ističe poseban značaj koji Moskva daje aktivnostima Pokreta nesvrstanih koji objedinjava 120 zemalja i promoviše principe ravnopravne međudržavne saradnje.

- Prvi put u istoriji Rusija će nastupiti na mjestu Pokreta nesvrstanih u novom svojstvu - posmatrača, koje je primila u julu na inicijativu ruskog predsjednika Putina. Taj korak postao je jasan dokaz bliskosti pristupa naše zemlje i Pokreta nesvrstanih ka mnogim globalnim problemima i otvaranju širokih mogućnosti za izgradnju uzajamnog partnerstva, uključujući i kroz UN - navela je Zaharova na posljednjem brifingu.

Ranije je najavljeno da će ovom skupu 60 godina Pokreta nesvrstanih prisustvovati brojni državnici i najmanje 40 šefova diplomatija.