latinica  ћирилица
09/10/2021 |  17:21 ⇒ 21:19 | Autor: RTRS

Kiša i narednih dana

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH sutra će preovladavati oblačno vrijeme sa kišom, dok je na planinama moguć snijeg.
Kiše (Foto: MONDO) -
Kiše (Foto: MONDO)

Јutarnja temperatura vazduha biće od četiri do devet, na jugu do 12, a najviša dnevna od sedam do 12, na jugu oko 16, na planinama od tri stepena Celzijusova.

U ponedjeljak meteorolozi najavljuju u toku noći kišu na istoku i sjeveroistoku. Ujutru i tokom dana oblačno, sa mjestimičnom kišom. Predveče slaba kiša na sjeveru i centralnim krajevima. Minimalna jutarnja temperatura vazduha od 4 do 9, na jugu do 11, na planinama od 1. Najviša dnevna temperatura vazduha od 7 do 12, na jugu oko 17, na planinama od 2 stepena.

U utorak ujutru pretežno oblačno i hladno, na jugu vedro, po kotlinama i rječnim dolinama sa uslovima za maglu. Tokom dana pretežno, na jugu promenljivo oblačno uz kraće sunčane periode. Minimalna jutarnja temperatura vazduha od 4 do 9, na jugu do 11 stepeni, na planinama od 1. Najviša dnevna temperatura vazduha od 7 do 12, na jugu do 17, na planinama od 3 stepena.

U srijedu ujutru malo do umjereno oblačno i hladno, na jugu vedro, lokalno će biti uslova za maglu po kotlinama i riječnim dolinama. Na planinama može biti slabog mraza. Tokom dana sunčano uz promjenljivu dnevnu oblačnost. Minimalna jutarnja temperatura vazduha od 3 do 8, na jugu do 10 stepeni, na planinama od 0. Najviša dnevna temperatura vazduha od 7 do 12, na jugu i sjeveru do 15, na planinama od 4 stepena.