latinica  ћирилица
10/10/2021 |  16:20 ⇒ 17:16 | Autor: B92

FSS: Od FIFA ćemo tražiti da se Šaćiri odstrani iz fudbala

Povodom incidenata koji su se dogodili na utakmicama u Švedskoj i Švajcarskoj u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, oglasio se generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije Јovan Šurbatović.
Fudbalski savez Srbije (Foto:FUDBALSKI SAVEZ SRBIJE / SCREENSHOT) -
Fudbalski savez Srbije (Foto:FUDBALSKI SAVEZ SRBIJE / SCREENSHOT)

Šurbatović je najavio da će Fudbalski savez Srbije "svim pravnim mehanizmima" djelovati kako bi se odgovorni za ovakvo ponašanje odstranili iz fudbala.

- Upravo pripremamo protesno pismo koje ćemo uputiti FIFA u toku dana. Tražićemo hitnu reakciju i najstrožije sankcije prema Šaćiriju zbog promovisanja zločinačke terorističke organizacije OVK tokom davanja izjave medijima, ali i prema tzv. Fudbalskom savezu Kosova zbog isticanja parole "Kosovo je Albanija" na meču Švedska – tzv. reprezentacija Kosova i propagiranja ideje "Velike Albanije". FS Srbije će iskoristiti sve pravne mehanizme da se odgovorni za ove događaje odstrane iz fudbala - izjavio je Šurbatović.

Prethodno je švajcarski savez osudio incident ša Šaćirijem, koji je, kako se navodi, kada je video kakvom jaknom je ogrnut reagovao smireno i skinuo je, a osobi koja je to uradila policija je izrekla zabranu ulaska na stadion.