latinica  ћирилица
10/10/2021 |  17:04 ⇒ 17:54 | Autor: SRNA

Cvijanović dala podršku Narodnoj partiji Srpske (FOTO)

Potpredsjednica SNSD-a Željka Cvijanović danas je dala podršku Narodnoj partiji Srpske, koalicionom partneru SNSD-a, i poželjela im srećan rad i da okončaju sve izborne procedure i korake koji su neophodni da se stranka pozicionira kako treba za naredne izbore.
Željka Cvijanović sa predstavnicima Narodne partije Srpske - Foto: RTRS
Željka Cvijanović sa predstavnicima Narodne partije SrpskeFoto: RTRS

Ona je zahvalila predsjedniku NPS-a Darku Banjcu i njegovim kolegama što su godinama kao dio skupštinske većine pokazali da znaju šta su nacionalni interesi Republike Srpske, što su članovi koalicije koja vodi ovakvu državotvornu politiku i želi da Srpska bude mirna i stabilna "da ne mora da se bori sa bilo kim ko uzurpira njene nadležnosti".

Foto: RTRS

- Vjerujem da će i razgovori u Narodnoj skupštini Republike Srpske biti na liniji toga da se da čvrsta podrška dejtonskim opredjeljenjima i rješenjima koja su jasno postavila našu ustavnu poziciju - rekla je Cvijanović novinarima u Banjaluci pred početak Izborne skupštine NPS-a.

Republika Srpska je, kako je istakla, saglasnost dala upravo na onaj koncept u Dejtonu, koji je prepoznat Ustavom BiH, a on je sastavni dio Dejtonskog sporazuma, nalazi se u Aneksu četiri.

Foto: RTRS

- Smatramo da bi BiH imala daleko više šanse da smo se držali tih rješenja umjesto što smo dobili veliki eksperiment, nametnuta rješenja, različite eksperimentalne faze u kojima su se izrodile različite institucije koje nisu uspjele da nam omoguće neku unutrašnju koheziju, da nas učine bliže jedne drugima u BiH nego su stalno tema rasprave i nesaglasnosti zato što uzurpiraju nadležnosti drugih nivoa vlasti, a nisu zaduženi za ta ovlaštenja - rekla je ona.

Cvijanović je izrazila uvjerenje da će biti nastavljen uspješan rad u okviru vladajuće koalicije.