latinica  ћирилица
10/10/2021 |  17:08 ⇒ 20:20 | Autor: SRNA

Cvijanović: U BiH nema iskrenih razgovora

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je da je veliki problem što u BiH ne postoje iskreni razgovori, zbog toga što se uvijek jedna strana oslanja na ono šta će reći strane ambasade.

- Oni imaju svoje mentore, svoje supervizore za sve ono što rade i u suštini nikada nisu ni pokazali sposobnost, niti želju da sjede i razgovaraju sa partnerima. Opet, naš koncept je sasvim drugačiji, a to je da se treba razgovarati u okviru BiH, da smo mi ti koji treba da upravljamo ovom zemljom - istakla je Cvijanović.

Ona je novinarima u Banjaluci rekla da ne može jedna država sa strane znati šta je bolje za narode u okviru BiH od njih samih.

- I ja i SNSD smo promovisali razgovor i dijalog, nudili smo institucionalne i političke, ozbiljne razgovore na partnerskoj osnovi da bi se našla rješenja za državu koja je očito zakržljala, koja ne može da pruži niti puni doprinos samoj sebi, niti svojim građanima, niti okruženju - rekla je Cvijanović.

Predsjednica Srpske je ukazala da je BiH uvijek u zavadi, zemlja u kojoj se uvijek neko na nešto buni i nekom nešto smeta.

- Dakle napravili su nered gdje god su mogli, a naš koncept je taj da se uvede red. Da li ćemo imati za to partnera ili ne ostaje da se vidi. Do sada ih nismo imali - istakla je Cvijanović.