latinica  ћирилица
10/10/2021 |  17:15 ⇒ 17:39 | Autor: SRNA

Banjac: NPS će nakon izbora postati parlamentarna stranka

Predsjednik Narodne partije Srpske Darko Banjac izjavio je danas u Banjaluci da će ova stranka u narednih godinu dana pokazati svima da može uspjeti i da će nakon izbora naredne godine biti parlamentarna politička partija.
Darko Banjac -
Darko Banjac

- Poslije oktobra sljedeće godine NPS će imati više od 30.000 glasova i samim tim postaćemo parlamentarna politička partija, poslije naših, možemo reći, sljedeće godine prvih izbora - rekao je Banjac novinarima prije početka Izborne skupštine NPS-a.

On je istakao da je ovoj stranci 11 mjeseci trebalo da izađe iz lokalnog okvira i da postane na republičkom nivou jedan od političkih faktora.

- Moramo biti iskreni da danas ima mnogo subjekata na političkom nebu Republike Srpske, znamo da je teška borba, ali pokušaćemo našim razgovorom sa narodom, zato se i zovemo Narodna partija Srpske, da se približimo svakom građaninu Srpske, da budemo prepoznatljivi i da u narednih godinu dana pokažemo svima da možemo da uspijemo i da će NPS imati klub poslanika u Nardnoj skupštini - rekao je Banjac.

On je istakao da danas nakon 11 mjeseci rada NPS održava Izbornu skupštinu.

- Nalazićemo se na 11 lokacija, centralni događaj je ovde u Banjaluci. Skupština se drži zbog epidemioloških mjera koje propisao Institut za javno zdravstvo i Republički štab na još 10 lokacija, osim Banjaluke - rekao je Banjac.

On je naveo da je na Skupštinu pozvan ukupno 1.001 delegat i da se danas bira Glavni odbor NPS-a, predsjednik stranke, uključujući i Statutarnu komisiju i Nadzorni odbor.

- U ovih 11 mjeseci smo radili kako bismo održali Izbornu skupštinu, podizali naše opštinske i gradske odbore, kao i organizacionu strukturu - rekao je Banjac.

On je istakao da NPS ima više od 33 opštinska i gradska odbora i da će narednih godinu dana ova stranka raditi na tome da u organizacionom smislu pokrije ostali dio Republike Srpske.

Izbornoj skupštini NPS-a prisustvuju predsjednici i predstavnici koalicionih partija.

Osim potpredsjednika SNSD-a Željke Cvijanović, Izbornoj skupštini prisustvuje i predsjednik Socijalističke partije Petar Đokić, kao i predstavnici Ujedinjene Srpske i Demosa.